Deel 2 :Nederland en de Poppenkast


Door jarenlang excuses te eisen aan Nederland heeft de Minister-president van Nederland op 19 december 2022 namens Nederland excuses aangeboden aan de nazaten van de slaaf gemaakten.  Het is eigenlijk beledigend voor de Inheemsen, de Hindoestanen en de Javanen dat de Nederlandse president tijdens het maken van excuses, niet aan hen heeft gedacht.  Deze bevolkingsgroepen hebben net zoveel excuses verdient van Nederland als de Creolen. Want die groepen hebben bijna net zoveel geleden onder de Nederlandse heerschap in Suriname als de Creolen tijdens de slavernij. Heeft Nederland aan deze mensen geen excuses gedaan omdat zij nooit om excuses gevraagd hebben? Is Nederland aan die mensen vergeten of heeft Nederland hun geen excuses aanboden omdat de president van Nederland de geschiedenis van Suriname niet goed kent? Geef een Creool een podium voor een toespraak van vijf minuten om iets zeggen en die zal dan 4 minuten de tijd nemen om te roepen dat de Nederlandse Koning excuses moet aanbieden voor het Nederlandse deelname aan slavernij in Suriname want de excuses die de Nederlandse president heeft aangeboden niet genoeg is. Natuurlijk was slavernij verschrikkelijk en mag nooit meer voorkomen Maar zouden de nazaten nu niet moeten ophouden om de koning te dwingen om excuses. Als die man gedwongen voelt en excuses aanbiedt heb je niets aan. Excuses moet uit het hard van een mens komen. En dat kan alleen maar als iemand niet gedwongen voelt oom excuses aan te bieden maar met eigen beweging met excuses komt.  

Andere bevolkingsgroepen dan de Creoolse bevolking uit Suriname worden genegeerd en gediscrimineerd in Nederland.

De reclamemakers De STER en de televisie makers NPO, RTL en SBS doen mee aan discriminatie in Nederland.

Reclame zoals kleding, Make-up, OV, reisbranche, verzekeringen, enz, enz mogen alleen maar witte en Creolen (zwarte) Nederlander in meedoen. Tegenwoordig is er bijna geen een reclame op tv te zien zonder een Creool. STER-reclame makers, hebben zeer waarschijnlijk, onbewust het besef niet dat ze bezig zijn met discrimineren van bepaalde bevolkingsgroepen in Nederland. Want niet alleen de Creoolse bevolkingsgroep maar ook de andere bevolkingsgroepen dragen merkkleding of merkschoenen, reizen met de vliegtuig/OV, of verzekeren hun huizen-inboedels of auto’s enz, enz.

NPO krijgt subsidie van de Nederlandse Overheid om televisie programma te maken en ze zijn verplicht aantal allochtonen in dienst te nemen. Dus zij hebben een paar turken, een paar Marokkanen en heel veel Creolen in dienst om de staat tegemoet te komen en de Creolen zodat zij niet kunnen zeggen dat zij gediscrimineerd worden. Tegenwoordig bestaat er geen enkel spel of praatprogramma, serie-speelfilm zonder een Creool. Zo laat NPO zien dat zij genoeg Surinamers in dienst heeft, maar zeer waarschijnlijk hebben zij de kennis niet dat Suriname niet alleen maar met afro-volk bestaat. Een Surinamer is nl ook iemand van Hindoestaanse en de Indonesische afkomst en ook die bevolkingsgroepen kijken televisie. De STER en de televisiemakers moeten zich schamen want die doen alsof er geen ander bevolkingsgroep dan zwart en wit bestaat in Nederland. Heeft dit met discriminatie te maken tegenover de rest van de bevolkingsgroepen of is het toch gebrek aan kennis.

Ik vind dit discriminatie en zo voel ik het ook.

R.J.


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *